Paluda

Naturistenvereniging

Vijfendertig jarig bestaan Paluda

 

 

Vijfendertig jarig bestaan van Paluda.

 

In het jaar des Heren 1981 namen toenmalige bestuursleden het initiatief om Paluda uit de grond te stampen of beter gezegd een terrein aan te kopen aan de Telheideweg in Tungelroy.  Dat was dit jaar 2016 een reden om dit eens te vieren met een “jubileumviering”. Namelijk het 35- jarig bestaan van Paluda.

 

Het huidige bestuur heeft er toch een half jaartje aan gewerkt om dit in goede banen te leiden en we mogen zeggen dat ze daar weer uitstekend in geslaagd zijn. Plannen werden beraamd en in uitvoering gebracht. Ook werd de hulp van de leden ingeroepen. Of dit resultaat heeft opgeleverd, weet ik niet, maar  het is toch weer een uniek Paluda feest geworden met alles erop en eraan.

 

 

 

Er is hard gewerkt door de feestcommissie en door de terreincommissie, ons terreintje lag er weer kraaknet bij.  

Toen we zaterdag 25 juni, de dag van het feest,  in de vroege morgen arriveerden, was ons terrein al helemaal opgefleurd en versierd en stonden de feesttenten reeds opgesteld en was er een feestelijke aankleding van het terrein.

 

 

 

Alleen de tafels en stoelen moesten nog gerangschikt worden en de tafels versierd, een klusje voor enkele vrouwelijke leden en mannen.

De eerste gasten arriveerden rond 14.00 uur. Ze werden ontvangen met een lekkere kop koffie en een stukje cake,  gebakken door Annie .  Onze leden arriveerden allemaal tussen 14.00 en 15.00 uur , alsook de kampeerders. Ook zij  werden uitgenodigd om mee te feesten. Om 15.00 uur werd het feest dan plechtig geopend door onze voorzitter Ton, tevens ook een van onze oudste leden, niet in leeftijd maar als lid van Paluda.  Hij schetste in het kort het ontstaan van Paluda  en illustreerde dit met een prachtige diareeks van de eerste jaren van Paluda, dat toen al een zwembad had, maar niet vergelijkbaar met ons prachtige zwembad nu.  Ook de vele werkzaamheden van de toenmalige en huidige leden werd in de verf gezet, bedankt aan allen die van de wildernis, die Paluda toen was , een prachtig terrein gemaakt hebben , wat het nu is.

Ook René de broer van Ragnhilde, eerste voorzitter, lichtte nog een en ander toe over de aankoop van het terrein en de financiële perikelen er rond.

Daarna was het de beurt aan Ton om ons te verrassen met een prachtige, overheerlijke taart . Deze werd door een vakkundige hand van Rene Bjderwieden, onder wiens leiding het terrein toendertijd is aangekocht, in lekkere stukjes gesneden, die daarna gretig door de leden werden verorberd. Je zag ze smullen, zo overheerlijk was die

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intussen had Ragnhilde ook nog een  quiz in elkaar gestoken, met allerlei vragen over en rond Paluda. Tafel 1 mocht met de eer gaan strijken, daar er geen prijzen waren voorzien. Maar dat drukte de pret er niet minder om. De grote prijs was dit jaar een gratis BBQ voor al onze leden, inclusief ontbijt op zondagochtend en een heerlijke maaltijdsoep op zondag middag.

 

Om 18.00 uur werd de BBQ aangestoken. Overheerlijke schotels vlees en groenten stonden er op de tafel. Het was de ogen uitkijken naar al dat lekkers.  Saté, biefstuk, spek, hamburgers, kippenbouten, je wist gewoon niet wat te nemen, zoveel en dan nog die heerlijke koude schotels, ook deze keer weer bereid door Anne van Ger.

 

P1000848klein.jpgP1000851klein.jpgP1000850klein.jpgP1000863klein.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen was ook weer ons kampvuur aangestoken, dit jaar hadden we vier palen in de grond gezet. Het is altijd een leuk showspel, of beter gezegd vuur,

om dat te zien branden.

 

Eten en gezellig samen zijn dat is wat midzomer en in dit geval ons jubileum zo gezellig maakt. Het duurde tot in de late avond dat er gesmikkeld werd. De BBQ werd afgesloten met een lekker ijsje met vers fruit, al dan niet volgespoten met heerlijke slagroom. De kilootjes zijn er bij velen denkelijk weer bijgekomen, maar er wordt dan ook weer voor gezorgd dat deze er weer vlot af gaan met een prachtige wandeling op de zondag voormiddag in de Tungeler wallen. Zandverstuivingen hebben in de directe omgeving  van Paluda, een mooi landschap gecreëerd.

 

 

De zaterdag avond ging bij al die gezelligheid de tijd snel voorbij, tijd om ons bedje in onze kampeerwagen en of tent en caravan op te zoeken. Anderen  gingen lekker thuis van een korte nachtrust genieten. De nacht was maar kort, want we werden om half tien terug verwacht voor een heerlijk ontbijt. Herman had de eieren hard of zacht gekookt en Ton had voor de broodjes en beleg gezorgd, terwijl Annie zelf gemaakte confituur en jam gemaakt had.

 

 

 

Ondanks de volle maag van de avond ervoor smaakte het ontbijt overheerlijk en als het lekker en gezellig is, gaat de tijd ook snel. Om half elf stond Kees al paraat voor de wandeling. Hij wou er een flinke tred in houden , kwestie van al die calorietjes kwijt te raken. De eerste kilometer ging het goed, maar nadien werd het toch een lang gerekt peloton. 

P1000903klein.jpgP1000907klein.jpgP1000908klein.jpg

 

 

En dan nog die Tungeler wallen , in de directe omgeving van Paluda, berg op , berg af of door het mulle zand. Vermoeiend, maar mooi . Iedereen bereikte de eindstreep of Paluda rond half een.  Het zonnetje kwam ons dan nog verblijden, zodat vele leden al gauw in hun blootje zaten te genieten, maar niet voor lang, want de regen en de warme soep deden ons weer snel in de feesttent belanden.  Heerlijke soep van Anne en de rest van de BBQ  deden de verloren kilo’s van de wandeling weer direct te niet. Maar ja het moest maar niet zo lekker zijn.

Maar dan een flinke donderslag en bliksemschicht deden vele gasten en leden even opschrikken. En  alsof dat nog niet voldoende was, gingen de hemelsluizen open en in een mum  van tijd stond onze feesttent onder water. Iedereen vluchtte het huisje of zijn caravan in. Het water viel met bakken uit de hemel.

P1000913klein.jpg

Midzomer of inzet van de zomer viel bij deze letterlijk in het water. Maar toch kunnen we met een gerust hart zeggen,  het was een goed en geweldig feest! Bedankt aan allen die zich hiervoor ingezet hebben en ook dank aan allen die aanwezig waren om van dit feest iets groots te maken.

 

Tot de volgende mooie zomerse dagen en tot de volgende feesten.

Het schrijvertje

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paluda Gegevens

Postadres:

Naturisten Vereniging Paluda

Tromplaan 3, 6004 EL, Weert

Telefoon:    0495 - 58 75 96


Terreinadres:

Telheidestraat,

6006SC, Weert


GPS coördinaten:

North 51º 12' 56.498"

East 5º 42' 55.725"


Meer informatie? Stuur een mail naar het Bestuur


Bankgegevens:

IBAN:

NL97 INGB 0004 4429 11

BIC: INGBNL2A

T.N.V.: Vereniging PaludaAangesloten bij