Paluda

Naturistenvereniging

Renovatie zwembad Paluda - 1

Zwembad renovatie Paluda

 

Afgelopen donderdag 23 april was het dan zover , rond 08.00u kwam de 3 man sterke renovatieploeg onder leiding van Hans Kauwenberg ons terrein oprijden om aan de klus te beginnen.

 

In eerste instantie was afgesproken dat we het oude isolatiemateriaal op de bodem van ons zwembad konden laten liggen. Omdat er hier en daar al wat platen losgeraakt waren adviseerde Ruud Atteveld (een van de zwembadbouwers) om alles toch maar te verwijderen. Achteraf bleek dit een goede zet want onder de nog vastzittende isolatieplaten bleken meerdere gaten in de cementen  bodem te zitten.  Hierdoor bleek  ook eens overduidelijk dat dit de oorzaak moest zijn van ons waterverlies tijdens het vorig seizoen . De 2 delige trap bleek niet voorradig bij de groothandel zodat Hans Kauwenberg deze maar rechtstreeks bij de fabriek in Italië had  besteld. Deze is toen onmiddellijk op transport naar Nederland gegaan.

 

Als eerste hebben we met de renovatieploeg gezamenlijk het isolatiemateriaal verwijderd.  Thieu is daarna naar Weert gereden om bij een bouwmaterialenhandel  zeer snel drogende cementmix te halen.

Vervolgens werden de wanden voorzien van het vilten ondertapijt.  Het vilt werd langs de bovenrand middels een kunststof profiel vastgeklemd.  Dit schoot behoorlijk op waardoor er na de lunchpauze al met het plaatsen van de zogenaamde gewapende zwembadfolie kon worden gestart. Dit gebeurde door een bevestigingsstrip aan de bovenzijde van de folie te lassen.  Daarna werd de folie in het zelfde profiel als het ondertapijt gehangen. Tussen de bedrijven door heeft Ruud de lekkage bij een van de pompen in de bunker hersteld.  Van zijn werkwijze heb ik zelf ook nog behoorlijk wat opgestoken zo dat in de toekomst soortgelijke lekkages door ons zelf gerepareerd  kunnen worden. In de loop van de middag hebben we gezamenlijk besloten waar de 2 delige trap zal worden geplaatst. Jo en Jeanny waren ook even naar de vorderingen komen kijken.  Jeanny gaf er de voorkeur aan om de trap op de zelfde plaats te houden.  Vervolgens hebben we gezamenlijk besloten om dit dan ook zo te gaan uitvoeren.

 

Ger heeft later in de middag de gaten in de bodem gerepareerd met de zeer snel drogende cement mix. Rond 17.00u hield bijna iedereen het voor gezien. Ruud Atteveld koos er voor om nog een poos door te werken omdat hij niet naar huis hoefde en in Weert bleef overnachten op een B&B locatie.

Om 19.00u was ook een deel van de bodem al voorzien van vilt en folie en besloten we morgen (vrijdag) door te gaan. Deze eerste werkdag is verder probleemloos verlopen. De sfeer en het weer waren uitstekend. De ploeg o.l.v. Hans Kauwenberg werkt zeer professioneel en levert tot nog toe prima werk. Er werd door ons regelmatig een lekker bakkie koffie gezet dat zeer op prijs werd gesteld.

Vrijdag  24 april 08.00u was Ruud en Hans K. weer aanwezig en gingen vol goede moed weer aan de slag. Met regelmatig ’n kopje koffie tussendoor vorderde het werk gestaag.

 

Tegen 15.00u was het laswerk klaar en hing het complete folie in het bad. Nadat de bodemuitlaat  was uitgesneden en waterdicht aan het folie bevestigd  , konden we het eerste water in het bad laten stromen. Het  is verder de bedoeling in fases te vullen en achtereen volgens de openingen in het folie te snijden en  middels nieuwe ringen en pakkingen op de bestaande inspuiters aan te sluiten.

De folie kan pas worden aangesloten als het waterniveau de tot  10 cm onder de inspuiter is gestegen. Hierdoor wordt voorkomen dat er vouwen in de folie ontstaan

Zaterdag  25 april heb ik het bad verder  gevuld tot 10 cm onder de onderste inspuiter.

 

Zondag 26 april om 12.00u was Ruud weer present om in zijn waadpak de onderste inspuiters aan te sluiten.  Hij heeft zijn vrouw en dochter meegenomen om ’s-Middags gezellig in het Limburgse van een  gezellige lunch te genieten.

Om 13.30u heb ik de kraan weer open gezet om het niveau weer tot 10 cm onder de volgende inspuiters te brengen.

Dinsdag 28 april 08.00u heb ik met Hans K. afgesproken om  de volgende inspuiters aan te sluiten en de trap te plaatsen.  Als het folie verder strak staat kan er dan besloten worden om de bovenste inspuiters en skimmers aan te sluiten.

Ik zal jullie dinsdag verder op de hoogte houden.

 

 

Klik hier voor een foto-overzicht

 

Groetjes Hans C

 

Paluda Gegevens

Postadres:

Naturisten Vereniging Paluda

Tromplaan 3, 6004 EL, Weert

Telefoon:    0495 - 58 75 96


Terreinadres:

Telheidestraat,

6006SC, Weert


GPS coördinaten:

North 51º 12' 56.498"

East 5º 42' 55.725"


Meer informatie? Stuur een mail naar het Bestuur


Bankgegevens:

IBAN:

NL97 INGB 0004 4429 11

BIC: INGBNL2A

T.N.V.: Vereniging PaludaAangesloten bij