Paluda

Naturistenvereniging

Winterweekend Bad Wünnenberg

Winters weekend Paluda Bad Wünnenberg.

 

Heimwee doet ons hart verlangen. Zo 

ook bij de leden van Paluda, om nog eens met z'n allen een weekend samen door te brengen om even de lange, koude maar vooral natte winter even te vergeten. Zo gezegd, zo gedaan. Met 12 koppels of 24 personen werd er vrijdag  23.01.2015 vertrokken naar Schlosshotel Sophia, Roter Landweg, 3 in Bad Wünnenberg, Hoog Sauerland.

Het werd uitkijken wie het eerst zou arriveren en om hoe laat de laatsten zouden aankomen, maar tot ieders verbazing arriveerden ze allen binnen een tijdsbestek van een uur. Dus allen tevreden dat ieder gezond en wel aangekomen was.

 

Sommigen waren er al een paar keer geweest, voor de meestend was het een eerste kennismaking. We werden er verwelkomd met een lekkere goulash soep en een broodje en of een kop koffie en een stuk gebak. De sfeer was gezet voor een kort maar gezellig weekend.

De koffers werden dan naar de kamers gebracht, en even opfrissen.

Ieder kwam even later toch weer aangeland in de bar. Reizen maakt dorstig en aangezien dat niemand de indruk gaf nog naar huis te willen, werden de eerste Bitburgers snel geledigd.

 

De tongen kwamen los, voor sommigen stolden ze al wat op,  leek het. Maar alle gekheid op een stokje, om 18 uur werden we aan tafel verwacht voor een drie gangen menu, bestaande uit heerlijke soep, een lekkere, grote schnitzel en een heerlijk nagerecht, dit samen met een heerlijk glaasje wijn en of andere drank.

Het was de eerste van de reeks heerlijke maaltijden die we dat weekend voorgeschoteld kregen.

Om 20uur werd er een avondwandeling rond de kerktoren van Wünnenberg georganiseerd voor de hotelgasten.  Iedereen wilde de beentjes wel even strekken.

Aangezien er in Wünnenberg geen dorpscafé was, had de gids onder de kerktoren, voor de nodige jeneverkes en drankjes gezorgd.

 Daar de gevoelstemperatuur toch redelijk laag lag, werd deze met de nodige drankjes van 36% toch weer een stuk hoger gebracht en werd de sfeer ook weer lekker los. Sommigen wankelden een beetje op de benen, maar of dit een gevolg was van de drank of door donkere steegjes lopen, kan ik niet zeggen, maar toch lekker gezellig en leuk.

 

k weet niet o

f ieder goed geslapen heeft, maar de zaterdag morgen waren ze allen toc

h weer tijdig op voor een uitgebreid ontbijt. Spek met eieren, zalm, hard gekookte eieren, beleg, broodjes, fruit, koffie thee, teveel om op te noemen en ook om allemaal te proeven. Het is heerlijk om zo te ontbijten, lekker op het gemak, proevend van al die lekkere dingen, een heerlijk kopje koffie. Gewoon zalig om doen en geen afwas hé, wat een weelde.

De zaterdag voormiddag verkozen de meeste naar de markt te gaan in Brilon. Maar bij aankomst bleken er meer mensen van Paluda en hotelgasten te zijn dan dat er marktkramers stonden. Maar het was dan ook koud, misschien dat daarom de marktkamers thuis waren gebleven, z

e verkopen dan ook verse groenten en geen ingevroren verpakte groenten, denk ik zo.

Dan maar winkels lopen en ook wel ergens een koffie drinken.

's Middags begon de hemel dicht te trekken en dwarrelden  de eerste sneeuwvlokken naar beneden. In de loop van de middag veranderde de omgeving in een mooi winters tafereel en was het zo romantisch samen rond de openhaard.

 

Tijd voor te kaarten.

 

en bowlen

 

 

en wandelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagavond stond er een disco op het menu met zanger Erik.

En waar blijde mensen zijn, wordt er gezongen en gedanst, zanger Erik maakte er een oergezellige Hollandse avond van met echte meezingers. Hij werd daar ook gretig bijgestaan door ander zangtalent, ook Paludijnen tot groot jolijt van de aanwezigen. Het was een nog niet ontdekt zangtalent, misschien moeten we hem vragen voor het zangfeest op midzomer, want zingen kon hij wel.

Het werd een gezellige zang en dansavond.

  

En het gaat snel zo een weekend, zo alweer zondag morgen, weer eens heerlijk ontbijten  en dan een fikse wandeling maken, de mannen trokken naar het meer van Aabachtal

Sperre,  de  drinkwater voorziening van de streek, om hier een heerlijke wandeling te maken in de besneeuwde omgeving een tocht van negen kilometer, ook enkele dames waren van de partij, de overgebleven groep, trok in de omgeving van het hotel de bossen in om een frisse neus te halen en te genieten van de natuur.

 

 

Het weekend was zo voorbij, te kort eigenlijk , maar toch lang genoeg om het samenhorigheidsgevoel zoals we dat bij Paluda kennen, nog eens dik in de verf te zetten.

Maandagmorgen, met nog eens een stevig ontbijt  en een lunchpakketje onder de arm, konden we dit fantastische weekend afsluiten.

 

 

Hopelijk is iedereen gezond en wel thuis gekomen en zien we elkaar weer op de volgende activiteit, de jaarvergadering en ook weer op de werkdagen in maart om ons terrein weer  in orde te maken voor onze gasten en voor onszelf om te kunnen genieten van hopelijk een mooie zomer.

Bedankt aan ieder voor het fijne weekend en tot de volgende keer.

 

Het schrijverke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paluda Gegevens

Postadres:

Naturisten Vereniging Paluda

Tromplaan 3, 6004 EL, Weert

Telefoon:    0495 - 58 75 96


Terreinadres:

Telheidestraat,

6006SC, Weert


GPS coördinaten:

North 51º 12' 56.498"

East 5º 42' 55.725"


Meer informatie? Stuur een mail naar het Bestuur


Bankgegevens:

IBAN:

NL97 INGB 0004 4429 11

BIC: INGBNL2A

T.N.V.: Vereniging PaludaAangesloten bij