Paluda

Naturistenvereniging

Een dagje Paluda

Een dagje genieten.

 

Een stralende dag ergens in augustus 2012, de zon wenkt je zo, om naar ons terreintje te gaan voor een dagje te genieten of om met je sleurhutje of caravan gewoon een weekje of meer te verblijven,  te genieten van de zon , het terrein, het zwembad , de mensen en van naturisme.

Voor ons werd het even een dagje heerlijk genieten. Dus werd de koelbox werd snel gevuld met wat boterhammen, yoghurts en wat fruit en we konden vertrekken voor een heerlijk naturistisch dagje.

Op het terrein aangekomen, bleek het er behoorlijk druk te zijn. Vele leden hadden hetzelfde idee als wij blijkbaar. Ja, als de zon hoog aan de hemel staat, kriebelt het bij velen van ons. Naturisme is een levensvisie waar je niet aan kunt weerstaan, gewoon zalig om doen.

Ook de kampeerders hadden dat weekend ons terrein ontdekt. Een tiental tenten, caravans en mobilehomes hadden er de beste standplaatsen uitgezocht. Echt een gezellige drukte en toch lekker rustig. Maar daar is ons terreintje ook juist voor bekend. Je kunt er fijn relaxen en tot rust komen ondanks de drukte.

Ook voor de dagjesmensen is het altijd een fijn samenzijn. Niets moet, alles mag, zin in een babbeltje, gezellig kletsen, lekker niets doen, knutselen of een spelletje jeu de boules, het kan er allemaal.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor onze gasten en daar proberen we ook alles voor te doen.

Een spelletje “Jeu de boules” hoort erbij. Het is altijd leuk om doen. Mijn vrouwtje Annie speelt dan al 36 jaar met mij, maar bij het pétanque zoals ze “Jeu de boules” in Bels noemen, speelt ze liefst tegen mij en dan is ze ook nog dikwijls verdikke goed. Ik ga er geregeld onderuit, tot groot jolijt natuurlijk voor de andere spelers. Maar dat maakt de sfeer nu echt zo goed bij onze vereniging.

Als de zon ons lekker opgewarmd heeft en we moeten bekomen van de emotie van winnen of verliezen, dan is een duikje in ons zwembad de ideale afkoeling. Je kunt er baantjes trekken of gezellig kletsen, wat spelen, lekker bekomen in het heerlijke water bij een temperatuurtje van 24 a 25 graden.

Veel van onze gasten, kampeerders, noemen ons terrein hun grote tuin met hun privé zwembad. Ik wil hiermee zeggen dat je soms helemaal alleen en soms met meerdere in ons prachtig zwembad kunt plonzen en genieten.

Ja, een dagje Paluda is te kort, om nog maar niet te zeggen een weekje of twee weken. De tijd vliegt hier voorbij.

Het samen picknicken, het samenhorigheidsgevoel, gewoon zalig.

En zo zijn er vele dagen en weken in het jaar.

 

PALUDA , GEWOON EEN PLEKJE WAAR JE MOET ZIJN.

 

Van onze reporters

 

Jef en Annie.

Paluda Gegevens

Postadres:

Naturisten Vereniging Paluda

Tromplaan 3, 6004 EL, Weert

Telefoon:    0495 - 58 75 96


Terreinadres:

Telheidestraat,

6006SC, Weert


GPS coördinaten:

North 51º 12' 56.498"

East 5º 42' 55.725"


Meer informatie? Stuur een mail naar het Bestuur


Bankgegevens:

IBAN:

NL97 INGB 0004 4429 11

BIC: INGBNL2A

T.N.V.: Vereniging PaludaAangesloten bij